IDEMO NA FERATE - SAMOOSIGURAVAJUĆI KOMPLETI

Triglav – Sfinga ili Acroyoga – BASE – Highline

Prije nekoliko dana (kolovoz 2014.) šesteročlana ekipa (Eva Brovinsky, Vesna Juvan, Manca Pavli, Grega Ule, Miha Škof, Jan Valentinčič) uputila se iz doline Vrata na vrh Sfinge pod Triglavom.

Sfinga (čuvar doline) – dostojanstvena, veličanstvena, nepristupačna. Sfinga je tristometarski glatki stup na vrhu Sjeverne triglavske stjene, koji je ostao najduži neispenjani dio ove stijene. Godine 1966. alpinisti Ante Mahkota i Peter Ščetinin napravili su prvi uspon, naravno tehnički. Gotovo trideset godina kasnije, 1995. godine, Gregor Kresal i Miha Kajzelj uspjeli su u svom prvom slobodnom usponu. Godine 2011. objavljen je i dugometražni dokumentarni film o prvom tehničkom i prvom slobodnom usponu najtežeg slovenskog visokogorskog smjera, preko lica Sfinge.

 No ovaj put tim nije ponavljao penjačke uspone, već se fokusirao na druge sportove.

“Najbrži” je doista preletio Sfingu. Grega Ule, odjeven u wingsuit i s malim ruksakom s padobranom, skočio je s ruba stijene u dolinu. Ostatak tima je budno i lagano na trncima pratio njegov BASE jump. Nakon uspješnog slijetanja i ostali su krenuli s "poslom". Čestitke na skoku!

 leteca_joga_Sfinga_Triglav_base_jump_2BASE jump Sfinga

Miha Škof i Jan Valentinčič počeli su pripremati prvi slovenski visokogorski highline, duljine cc 35m. Zbog obilja priprema, hod na gurtni su izveli sutradan. Više o njihovom pothvatu možete pročitati na stranicama udruge Balansa slackline, gdje možete pronaći i nekoliko atraktivnih fotografija. Ako ste zainteresirani za hodanje po slacklineu, možete se i njima obratiti... Puno brže ćete savladati tehniku ​​i napredak će biti iznenađujući.

Tim

Eva Brovinsky i Vesna Juvan posvetile su se svojoj strasti. Acroyoga! Kad vidite njih dvije kako se vrte u zraku poput perca i s takvim osmjesima na licima, ostanete bez riječi. A kamoli vidjeti ih tik iznad provalije, u idiličnom planinskom ambijentu, nezamislivo. Teško je zamisliti kakva je koncentracija potrebna, koliko povjerenja, kakva senzualnost između dvoje ljudi... potpuna predanost. Ovdje nema osiguranja. Najbolje je saznati više iz prve ruke na Evinoj web stranici Leteča joga.

Upravo ona (Eva Brovinsky) je vodeća u svijetu Acroyoge na našim prostorima. Prva je koja se počela baviti, voditi i širiti acroyogu u Sloveniji. Također je i AcroYoga JAMambassador za Sloveniju. Ove godine pridružila se timu odnosno prAna Slovenija, na što smo jaaako ponosni.

Dakle, ako vas svijet acroyoge mami... tko bi vas bolje uveo u njega!

Preporučamo da ubuduće pratite Leteča yogu i Balansu na spomenutim poveznicama jer obećavaju sve više avantura. Teško za povjerovati, ali nešto još i luđe.

Mali dio zasluga za ovako sjajne fotografije ide i prAni.

Na većini fotografija djevojke nose Julz majicu s kapuljačom koja je kao druga koža (izuzetno tanka i lagana, mekana i udobna, topla, ali opet nije vruća, super za hladnije dane, a i kao zaštita od sunca u vrućem ljetu, a izrađena je od ekološki prihvatljivog materijala...)

leteca_joga_Sfinga_Triglav_3Triglav Acroyoga Sfinga

 

Ferate u Sloveniji - Vodič kroz slovenske ferate na jednom mjestu

Što je ferata? Danas su ferate vrlo popularne u sportskom svijetu. Razvojem sportskih ferata, koje su lako dostupne, kraće, što ne znači da nisu zahtjevne, imamo priliku posjetiti ih i popodne nakon posla i ugodan su oblik rekreacije.

Idemo, sportske ferate nas zovu!

© 2023 Alpline & Samana | Vse pravice pridržane