IDEMO NA FERATE - SAMOOSIGURAVAJUĆI KOMPLETI

Kompleti za samoosiguravanje

Prikaži kao

13 proizvoda

Filteri
  • Mjesto
  • Ime proizvoda
  • Cijena
Mjesto
36
  • 36
  • Sve
po stranici

Kompleti za samoosiguravanje su kompleti opreme za samoosiguravanje u penjanju, feratama, alpinizmu i drugim vertikalnim aktivnostima. To je osnovni set opreme namijenjen osiguravanju sigurnosti u samoosiguravanju.

Kompleti za samoosiguranje sastoje se od uređaja za osiguranje, obično u obliku kompleta za samoosiguravanje s gurtnom, užeta za osiguranje, karabinera i drugih sigurnosnih uređaja. Postoje različite vrste kompleta za samoosiguranje koji odgovaraju različitim stilovima penjanja i namjenama.

Samoosiguravajuće komplete dijelimo na:

Tradicionalni samooosiguravajući komplet

Ovi kompleti namijenjeni su za korištenje u tradicionalnom penjanju gdje penjač mora postaviti osiguranje u stijene, gromade ili druge prirodne elemente. Uključuju dulje uže, više karabinera i ostale dodatke potrebne za ugradnju osiguranja.

Alpinistički samooosiguravajući komplet

Ovi kompleti namijenjeni su za korištenje u alpininističkom penjanju, gdje su rute duže i zahtjevnije. Uključuju dulje uže, više karabinera i ostale dodatke koji omogućuju ugradnju osiguranja na različitim vrstama terena.

Pri odabiru kompleta za samoosiguravanje potrebno je uzeti u obzir vrstu penjanja, težinu rute, osobne preferencije i iskustvo penjača. Kompleti za samoosiguravanje moraju ispunjavati sigurnosne standarde koje su postavila regulatorna tijela kao što su UIAA (Međunarodna udruga za penjanje i planinarenje) i CE (sukladnost Europe). 

Prije upotrebe kompleta za samoosiguranje, uvijek treba temeljito provjeriti je li oprema ispravno instalirana i funkcionira li kako bi se osigurala sigurnost penjača.
 

Ferate u Sloveniji - Vodič kroz slovenske ferate na jednom mjestu

Što je ferata? Danas su ferate vrlo popularne u sportskom svijetu. Razvojem sportskih ferata, koje su lako dostupne, kraće, što ne znači da nisu zahtjevne, imamo priliku posjetiti ih i popodne nakon posla i ugodan su oblik rekreacije.

Idemo, sportske ferate nas zovu!

© 2023 Alpline & Samana | Vse pravice pridržane