IDEMO NA FERATE - SAMOOSIGURAVAJUĆI KOMPLETI

Penjački pojasevi

Prikaži kao

6 proizvoda

Filteri
  • Mjesto
  • Ime proizvoda
  • Cijena
Mjesto
36
  • 36
  • Sve
po stranici

Penjački pojas ključni je dio opreme koji se koristi u penjanju, planinarenju i drugim vertikalnim aktivnostima. Omogućuje sigurnu i pouzdanu točku pričvršćivanja za užad. 

Penjački pojasevi razvrstavaju se prema konstrukciji, dizajnu i namjeni.

Tri glavne kategorije penjačkih pojaseva su:

Pojasevi za sportsko penjanje

Ovi pojasevi su lagani i dizajnirani za korištenje u sportskom penjanju gdje je penjačevo težište na nogama. Nastoje biti minimalistički, s manje gurtni za opremu i tanjim pojasom za više slobode kretanja. Također su dizajnirani za udobnost tijekom dugotrajnog visenja, s dodatnom podstavom u gurtnama za noge i struk.

Pojasevi za klasično penjanje

Ovi pojasevi dizajnirani su za korištenje u klasičnom penjanju ili penjanju s više visina gdje penjač nosi puno opreme i provodi puno vremena u pojasu. Imaju masivnije gurtne oko struka i nogu te su opremljene s više gurtni za opremu. Obično su izdržljiviji i mogu izdržati habanje i grubo korištenje.

Pojasevi za alpinizam

Ovi pojasevi dizajnirani su za korištenje u alpinizmu, hodanju po ledenjaku i drugim aktivnostima na velikim visinama gdje penjač nosi deblju odjeću i teške ruksake. Imaju glomazniji struk i gurtne za noge i obično su fleksibilniji za prilagodbu različitim slojevima odjeće. Imaju manje gurtni za opremu i obično su manje glomazni kako bi omogućili kretanje u hladnom i snježnom okruženju.

Bez obzira na kategoriju, svi pojasevi za penjanje moraju ispunjavati sigurnosne standarde koje su postavila regulatorna tijela kao što su UIAA (Međunarodna penjačka i planinarska udruga) i CE (Europska sukladnost). Kada birate pojas za penjanje, važno je uzeti u obzir namjenu, pristajanje i udobnost kako biste osigurali optimalnu sigurnost i učinkovitost.
 

Ferate u Sloveniji - Vodič kroz slovenske ferate na jednom mjestu

Što je ferata? Danas su ferate vrlo popularne u sportskom svijetu. Razvojem sportskih ferata, koje su lako dostupne, kraće, što ne znači da nisu zahtjevne, imamo priliku posjetiti ih i popodne nakon posla i ugodan su oblik rekreacije.

Idemo, sportske ferate nas zovu!

© 2023 Alpline & Samana | Vse pravice pridržane