LAVINSKA RADIONICA 13.1. 2024

Penjački pojasevi

Prikaži kao

5 proizvoda

Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto
 1. Penjački pojas Kong UP
  Cijena 55,29 EUR Standardna cijena 61,42 EUR
 2. Ženski penjački pojas Edelrid Jayen
  Cijena 53,20 EUR Standardna cijena 66,50 EUR
 3. Penjački pojas Corax Petzl
  Cijena 54,31 EUR Standardna cijena 60,35 EUR
Prikaži kao

5 proizvoda

Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto

Penjački pojas ključni je dio opreme koji se koristi u penjanju, planinarenju i drugim vertikalnim aktivnostima. Omogućuje sigurnu i pouzdanu točku pričvršćivanja za užad. 

Penjački pojasevi razvrstavaju se prema konstrukciji, dizajnu i namjeni.

Tri glavne kategorije penjačkih pojaseva su:

Pojasevi za sportsko penjanje

Ovi pojasevi su lagani i dizajnirani za korištenje u sportskom penjanju gdje je penjačevo težište na nogama. Nastoje biti minimalistički, s manje gurtni za opremu i tanjim pojasom za više slobode kretanja. Također su dizajnirani za udobnost tijekom dugotrajnog visenja, s dodatnom podstavom u gurtnama za noge i struk.

Pojasevi za klasično penjanje

Ovi pojasevi dizajnirani su za korištenje u klasičnom penjanju ili penjanju s više visina gdje penjač nosi puno opreme i provodi puno vremena u pojasu. Imaju masivnije gurtne oko struka i nogu te su opremljene s više gurtni za opremu. Obično su izdržljiviji i mogu izdržati habanje i grubo korištenje.

Pojasevi za alpinizam

Ovi pojasevi dizajnirani su za korištenje u alpinizmu, hodanju po ledenjaku i drugim aktivnostima na velikim visinama gdje penjač nosi deblju odjeću i teške ruksake. Imaju glomazniji struk i gurtne za noge i obično su fleksibilniji za prilagodbu različitim slojevima odjeće. Imaju manje gurtni za opremu i obično su manje glomazni kako bi omogućili kretanje u hladnom i snježnom okruženju.

Bez obzira na kategoriju, svi pojasevi za penjanje moraju ispunjavati sigurnosne standarde koje su postavila regulatorna tijela kao što su UIAA (Međunarodna penjačka i planinarska udruga) i CE (Europska sukladnost). Kada birate pojas za penjanje, važno je uzeti u obzir namjenu, pristajanje i udobnost kako biste osigurali optimalnu sigurnost i učinkovitost.
 

Ferate u Sloveniji - Vodič kroz slovenske ferate na jednom mjestu

Što je ferata? Danas su ferate vrlo popularne u sportskom svijetu. Razvojem sportskih ferata, koje su lako dostupne, kraće, što ne znači da nisu zahtjevne, imamo priliku posjetiti ih i popodne nakon posla i ugodan su oblik rekreacije.

Idemo, sportske ferate nas zovu!

© 2023 Alpline & Samana | Vse pravice pridržane