IDEMO NA FERATE - SAMOOSIGURAVAJUĆI KOMPLETI

Elbec

Kupujte po
Filteri
Prikaži kao

1 proizvod

Filteri
  • Mjesto
  • Ime proizvoda
  • Cijena
Mjesto
36
  • 36
  • Sve
po stranici

Elbec čarape, kape, merino vuna iz Dolomita

Strast prema kretanju u prirodi, planinarenju, alpinizmu i istodobno poštivanje planina i tradicije, naveli su osnivača Frederica Sordinija da krene u izradu čarapa od prirodnih materijala, koji su tehnički savršeni i stvoreni u lokalnom okruženju, poštujući etička načela.

Marka ELBEC rodila se u srcu Dolomita, u Val Pettorini, ispod vrhova Marmolade.

Friderico je s obitelji živio u Africi, Srednjoj Americi i nekoliko drugih dijelova svijeta. Kad se vratio u Italiju, u Dolomitima je osnovao Poljoprivredno udruženje Val Pettorina. Udruga se bavi promicanjem i obnavljanjem poljoprivrede u planinama, na održiv, organski način. Brine se o zaštiti planinskih staništa. Tako je marka Elbec rođena 2015. godine iz brige za okoliš i održivi razvoj planinskih staništa.


Marka Elbec

Marka Elbec predstavlja čarape i kape od merino vune. Proizvode proizvode koji se uglavnom razlikuju po kvaliteti materijala i brizi za okoliš u svim fazama proizvodnje. Proizvodnja je u potpunosti talijanska (Made in Italy) jer smatraju da je još uvijek moguće stvoriti proizvod talijanske proizvodnje

Merino vuna Elbec certificirana je kao „NO MULESING“! Ovo je postupak koji je razvio John WH Mules. Proces borbe protiv parazita. Ovce se prisiljavaju na "kupku" u kemijskoj otopini insekticida i fungicida, često s glavom pod vodom, što je sve vrlo teško iskušenje za ovce.

Neki koriste kemikalije koje su također vrlo otrovne za ljude. Tada se ostaci otrovnih tvari nalaze u pređi od merino vune i mogu ući u ljudsko tijelo, uzrokujući zdravstvene probleme kože i alergije. Čak i za radnike koji kupaju ovce, to predstavlja ozbiljan zdravstveni rizik.

Ovaj postupak borbe protiv parazita zabranjen je u Europi, ali ne i u Australiji i Novom Zelandu, odakle potječe 90% merino pređe.

Elbec merino pređa dolazi od životinja s kojima se lijepo postupa, bez agresivnog šišanja, sakaćenja. U uzgoju ili proizvodnji ne koriste pesticide ili druge štetne tvari. Merino pređu dobivaju s malih farmi u Dolomitima, na nadmorskoj visini od 1500 m ili više - čime se izbjegava da merino ovce imaju štetne parazite, a time nije potrebna nikakva aktivnost za njihovo suzbijanje.

Merino pređa - linija NATURE

Osim što je linija NATURE izrađena od certificirane merino vune NO MULESING, Elbec koristi pređu koja je još prikladnija za zdravlje korisnika, a još čišća za okoliš. Riječ je o pređi s certifikatom GOTS (Global Organic Textile Standard), definiranoj kao bio-organska pređa koja dolazi s organskih farmi, gdje koriste vlastitu hranu za prehranu životinja i na životinjama ne koriste nijednu vrstu pesticida. Merino pređa iz NATURE linije izrađena je bez upotrebe klora tijekom obrade pređe, što je čini idealnim izborom za sve koji brinu o svom zdravlju, ali i zdravlju okoliša.

Linija NATURE ima visok udio merino vune (oko 90%), a čarape u ovoj liniji su posebno mekane i udobne.

Merino pređa - linija TECH

Linija TECH sadrži oko 50% merino vune. Čarape iz linije TECH nude sva tehnička svojstva merino vune, ali istodobno, zbog dodavanja ostalih vlakana, čarape su elastičnije, bolje pristaju stopalu i prikladnije su za intenzivne sportske aktivnosti.

Obje linije izvrsne su za provođenje slobodnog vremena u prirodi, po lijepom vremenu ili u zahtjevnim vremenskim uvjetima. Merino vuna na hladnom pruža super toplinu i termoregulaciju tijekom planinarenja kao i tijekom tjelesnih aktivnosti ili samo u ležernim trenucima u prirodi. Ljeti nas ugodno hladi.


Merino pređa

Merino pređa koju koristi Elbec ima 16 mikronskih vlakana vune, što znači da je vrlo ugodna i mekana na dodir, nije tako "bodljikava" kao što vuna može biti. Prozračna je i upija (može apsorbirati 33% vlage svoje težine, a da se na dodir ne osjeća vlaga).

Za razliku od sintetičkih vlakana, merino pređa je živo vlakno koje reagira na promjene tjelesne temperature. To korisniku omogućuje održavanje idealne mikroklime: zimi ga zagrijava, a ljeti hladi. Zbog elastičnosti merino vlakana, odjeća od merino vune "uživa" u pokretu. Nakon završetka aktivnosti, uvijek se vrate u svoj izvorni oblik.

ELBEC "Choose your way"
Happy Sheep – Happy customer

Više o Elbec

 

Ferate u Sloveniji - Vodič kroz slovenske ferate na jednom mjestu

Što je ferata? Danas su ferate vrlo popularne u sportskom svijetu. Razvojem sportskih ferata, koje su lako dostupne, kraće, što ne znači da nisu zahtjevne, imamo priliku posjetiti ih i popodne nakon posla i ugodan su oblik rekreacije.

Idemo, sportske ferate nas zovu!

© 2023 Alpline & Samana | Vse pravice pridržane